Dusinet

Alberto flytter hjemmefra

Efter at have sagt farvel til Alpha besluttede vi at beholde Alberto. Det havde ikke været tanken at beholde en hvalp fra A-kuldet, fordi vi godt kunne tænke os at lade Amba få et kuld hvalpe mere. Men vi synes den gode Alberto var blevet så stor, at han skulle have sit endelige hjem nu. På Vibekes fødselsdag ringede Tina og Misha og spurgte om vi stadig havde en sort Basse. Jo, det havde vi, indtil Tina og Misha havde været på besøg. Alberto, nu Basse, er flyttet til Holstebro.

Vi går og ryder op efter alle hvalpene og slapper lidt af. Ja, nu er her stille og vi håber I fik set de billider i ville. Klik på billedet til venstre og se billeder af Alberto og Amba.

Alphabeat har fået et nyt hjem

Nu bliver her stille – Alpha er flyttet hjemmefra. Han er rejst til Slagelse og skal bo hos Hasse, Kirstine, Mette og Jan.

Alberto bor stadig hos Lars Ole lige har i nærheden, men der kan han ikke blive, så vi skal finde et nyt hjem til ham også.

Amba har været på træningspladsen og nydt det. Hun fik hilst på alle sine gamle hundevenner, og hun har ikke glemt alt det hun kunne før hun gik på barsel.

Klik på billedet til venstre og du kommer til få billeder af Amba og Alpha

Amadeus flytter hjemmefra

For at de tre gode drenge Alberto, Amadeus og AlphaBeat ikke skulle danne en drengebande har Alberto fået lov til at bo hos Lars Ole og Karen her i nærheden. Ikke så snart Alberto var blevet hentet, kontaktede Thurid og René os – de ville gerne købe en hovawart. Lige før Påsken kom de hentede Amadeus (nu Kenzo). Kenzo skal dele hjem puddlen Nuggie.

Vi har nydt det fine Påskevejr sammen med Amba og AlphaBeat. Alpha savner legekammerater. Amba vil genrne lege, men hun er for vild i sin leg. Og når hun ikke gider lege, så går hun bare og holder øje med at Alpha ikke laver noget han ikke må. For eksempel snuppe sko og viskestykker eller rive i dugen. Hun sladre med et helt specielt “vuf” eller også henter hun Alphas tyvekoster ind igen.

Vi har ikke taget så mange billeder – vi har bare slappet af i naturen og til påskefrokost.

Asra flytter hjemmefra

I ugen der gik flyttede Asra hjemmefra. Hun skal bo hos Hanne, John Erik, Tobias, Andreas samt en hovawart og en gordon setter.

Alberto kom hjem igen og var hos kiropraktor for sidste gang. Efter tre behandlinger er han fuldt på toppen. Torsdag var hele flokken hos dyrlægen og fik 12 ugers vaccine. Vægten står nu på godt 10 kg.

Vi fortsætter miljøtræning. Alle drengene er på tur hver for sig – på stationen, på strøgtur. på posthuset m.m.  Alle mand har sammen været på café og drønet rundt på Hvidbjerg Klit. Mathilde træner kontaktøvelser og vi øver indkald.

Vi vokser

Asra ligger i den kurv, hvor vi alle 12 kunne være dengang da vi lige var blevet født. Alberto er kommet hjem igen, og er med på alle vores skov- og strandture. Det var aftalen, at Alberto skulle komme tilbage, når de fleste hvalpe havde fået nye hjem. Men Alberto skulle også gerne flytte hjemmefra.

Vi er ofte på strand og i skov, men vi har også været på havnen og set på både og gået på molen. Legepladsen med drengene der spiller fodbold er også et hit – AlphaBeat vil meget gerne være målmand.

Som sagt kommer der flest hundesnuder eller hunderumper på de billeder, der bliver taget. Prøv at se under uge 11 eller klik på Asra i kurven.

Miljøtræning og socialisering

Tiden går – nu er vi 10 uger og vi får set noget af verden. Vi har været i tennishallen og møde søde unge mennesker og set EuroSport på storskærm. Kørt lange ture i bil. Været på strøget i Vejle til torvedag, set på butikker og ænder. Vi har set på heste gået tur i skoven og mødt hunde. I dag var vi med Amba til hundetræning for at se på store og små hunde. Billeder bliver det ikke til – vores menneskemor kan ikke holde styr på 3 hvalpe der bøvler rundt og samtidig tage billeder. Der er alligevel et par stykker fra en regnvejrsdag og fodring på græs. Klik på billedet og du kommer til billeder uge 10.

Nu er de fleste flyttet hjemmefra – og vi er 3 der skal finde gode hjem

Nu er Sheila (Audrey) flyttet hjemmefra. Hun skal bo hos Tamara, Tobias, Jacqueline og Erik. Antje (blond tæve) og Athos er blevet Tyskland hos søde familier. I kan se billeder på Kirstens hjemmeside ved at klikke på billedet til venstre. Aura så I i sidste uge sammen med Andreas. Alberto, der også har levet i excil i de 8 første uger, bor midlertidigt hos Nadja og Filip i Vejle. Alberto har et lille problem med nerveforsyningen til den ene bagpote og går til kiropraktor – måske han vosker sig fra denne lille skavank.

AlphaBeat, Asra og Amadeus går nu på opdagelse i den store verden. På stranden, i engen og snart i byen. Se under Billeder uge 9.

Dyrlæge, hvalpetest og flytte hjemmefra

Endnu en travl uge. Vi har besøgt dyrlæge Ditte og alle de søde dyresygeplejsker. Sundhedstjekket var fint, mens chipningen gjorde lidt ondt. Ditte fortalte, at det er meget værre at blive tatoveret end at blive chippet. På vej hjem fra dyrlægen hilste vi på 10 små dagplejebørn.

Joy og Inge været på besøg og vist os bolde og klude i en hvalpetest. Det var da meget sjovt.

Og nu skal vi til at flytte hjemmefra – det bliver spændende. Se billeder fra uge 8. klik på billedet til venstre.

På sporet!

Denne uge er også gået hurtigt. Far har sat os på sporet, vi har haft besøg af Sascha til kuldbesigtelse (alle hvalpe er prima), naboer, familie og hvalpekøbere har været på besøg. Det har regnet og blæst et par dage, så vi har ikke været så meget ude. Se de seneste billeder fra uge 7. Klik på billedet til venstre.

Besøg af vores far Bo

Vi har travlt – vores far Bo har været på besøg i denne uge og vi har haft besøg af flere rare mennesker. Vores mor og far gik en lang tur langs stranden, så det blev næstten mørkt inden de kom hjem. Selvom det var blevet sent fik vi lov til at lege med ham. Sneen er smeltet og vi tumler os i græsset. Vi har fået rigtige kødben og AlphaBeat lærer at spille klaver. Se de seneste billeder under 6. uge. Klik på billedet til venstre.

Lykken er en varm hundehvalp

Mens vi venter på varmere vejr hygger vi os indendøre. Vi skal måske ud i morgen, hvis det ikke blæser og temperaturen kommer over frysepunktet. Vi kan se at vores søskende i Tyskland har været på græs i denne uge. Det vil vi også  – der venter en spændende legeplads.

Under billeder 5. uge kan I se hvordan vores mor Amba lærer os hundesprog, hvordan vi ordner vores menneskefar og hvis det ellers var en film hvordan vi suser rundt på værelset. Og så er vi igen blevet fotograferet én af gangen til portrætsamlingen, se under portrætter.

Vi behøver ikke præsenteres for legetøj, nu finder vi selv på :-). I dag havde Ambrosius fået fat i “fingerstrik”, som naboens datter havde strikket til os. Det kunne blive til nogen meget lange snore.

Sne, sne og atter sne

I denne weekend har vi haft besøg af hvalpekøbere. Alle meget søde mennesker, og de små hvape får hilst på både børn og voksne.

I trekantsområdet er der faldet 20 cm sne og temperaturen er under fysepunktet, så det bliver liggende.

Amba har været ude og besigtige haven, som inden længe skal være hvalpenes legeplads. Det er ikke rigtig til at sætte legetøj op i al den sne. Hvalpene er ligeglade 🙂 de suser rundt indendøre. Der er spas og lystig leg hvalpene imellem og med små tøjdyr, som bliver rusket.

Klik på vinterbilledet og kom til fotoalbum 4. uge.

I den store verden
I anledning af portrætter og fællesbillede har hvalpene for første gang været ude og tøffe rundt. Meget spændene men også lidt farligt!
Vi fandt også ud af, at det er ret svært, at få 8 hvalpe til at sidde pænt og se på fotografen, på samme tid 🙂 Se også under billeder 3.uge og hvalpeportrætter.
bjæf!
De små hundemus har det rigtig godt. De går nu rigtig flot, og der er ikke meget ‘dinosaur-walk’ over dem mere.
Men de er ikke helt sikre på de lyde, de selv kommer med! Nu hvor de er oppe på alle fire, og efter hånden kan løbe (lidt), skal man jo lige vise sig, over for en bror eller søster, med et ordenligt brøl. Dog resulterer det tit i at de hopper tilbage, i det de gør! Men når man har fået styr på, hvor meget kraft man kan styre, bruges der lang tid, på at spankulere rundt og bjæffe af de andre. Eller tygge på et øre eller en pote.
Hvalpe-blikket
I dag (6/2) er hvalpenes øjne begyndt at åbne sig. Vi kan begynde at se frem til at få hvalpe-blikket, når de ikke er tilfredse, fra nu af.
Alle hvalpene glæder sig til næste uge, hvor de for første gang skal prøve at være uden for fødekassen. Og endnu mere til vinterferien, hvor der allerede er planlagt flere besøg!
Op på alle fire!
I dag (2/2) lagde vi for første gang mærke til, at de små pus prøver at komme op på alle fire. Der er forskellige strategier for, hvordan man bedste holder balancen og mange ihærdige forsøg.
Derfor ligger de nu og mere spredt når de sover!Det er en fryd for øjet. Apropros, der er ikke længe til hvalpene skulle få øjne!
Navne og kendetegn
Nu kan vi efterhånden begynde at kende forskel på hvalpene.
Alpha, vores lille blonde han, er let at kende, han er jo ‘den blonde han’.
Arnulf er som vores egen gamle Arnulf, helt sort og ganske stor men stille og fredelig.
Aida den blonde tæve står ikke af når der skal kæmpes mod brødrene om den bedste ammeplads!
Amadeus er en rigtigt mellem-hvalp. Midt i mellem i størrelse og temperament, og lidt ‘mor-syg’.
Audrey, lille sorte hun, med en lang bryststribe. Har været lidt bagefter i vægt, men kommer efter det nu!
Asra er lige som Arnulf helt sort, hun holder sig også godt til. 
Anthony ‘skrigeren’ som vi kalder ham. Det er ham man skal passe på ikke at vække, når mor er ude! 

Og sidst men bestemt ikke mindst
Ambrosius er faktisk den aller største og en rigtig grovæder! De ser alle ud til at blive nogle gode hunde og vi glæder os til at følge dem de næste måneder!
Amme
12 er mange og vi har fundet en “amme” til fire af de små. De er nu hos Indira i Tyskland. Følg de 4 små udvandrer Aura, Alberto knox, Atos og Antje på: www.hovawarte-vom-travetal.de . De forbliver små danskere med hensyn til stamtavler og mulighed for køb.
12 små hovawarter!

Amba fødte som sagt 12 hvlape. 4 blonde (2 hanner og 2 tæver) og 8 sorte (5 hanner og 3 tæver) Den første kl. 10.15 og den sidste kl. 15.10, så det gik vældig hurtigt og hele familien var mere optaget af selve fødslen, at få vejet og finde særlige kendetegn.

Alt gik efter bogen og vi havde besøg af dyrlæge Judith dagen efter fødslen. Hun roste alle hvalpene og huskede os på, at Amba skal have “riiiigeligt” at spise.