Om os

Hovarwarten har været en del af familien siden 1997, hvor vi fik vores første hovawart, Arnulf. Han var en god familiehund og var for vores børn “hunden”. I 2006 kom Amba til vores hjem. Hun var en meget smuk “dronning”, men også lidt af en “bitch”.  Amba fik 12 hvalpe i 2011. Se under hvalpe “A-kuldet”. I dag har vi Accra. Hun flyttede ind i 2014.

I de første år med Arnulf var interessen for og tiden til hovawarten alene som familie hyggehund. Da vi skulle have vores næste hund, og det skulle selvfølgelig være en hovawart var der mere tid til at interessere sig for racen via Dansk Hovawart Klub og dyrke hundesport.

Hovawarten er en charmende allrounder, så der er mulighed for at lave mange forskellige ting med hunden. For eksempel at øve lydighedsprogrammer, gå spor på marken eller i skoven, træne feltsøg, lave eftersøgninger, træne forsvarsarbejde, arbejde som redningshunde eller at være besøgs- og læsehund.

Vi dyrker selv hundesport i DcH (Danmarks civile hundeførerforening) og deltager i andre arrangementer, som K9-motionsløb og Dirty Paws løb.